VEŽBANJE U TRUDNOĆI

about

Dostupne informacije na temu VEŽBANJA U TRUDNOĆI mogu biti veoma zbunjujuce, čak i u konfliktu. STOTT PILATES® metoda prati savremene standarde praktikovane u fitnes industriji u pogledu bezbednosti vežbanja tokom trudnoće i smernice koje daju stručne organizacije kao sto su Američki fakultet za akušere i ginekologe i Društvo akušera i ginekologa Kanade.

Benefiti praktikovanja Prenatal Stott Pilatesa® su brojni. Spoznavanje principa odrźanja neutrala, pravilnog disanja, potpune koncentracije, učenje postizanja preciznosti i toka kretanja, pomoći će vam kako tokom trudnoće, tako i tokom porođaja. 

Vežbanje Stott Pilates®-a u trudnoći će doprineti jačanju vaših abdominalnih, leđnih i karličnih mišića, time obezbeđujući da vaša trudnoća i porođaj prođu što je moguće udobnije. Naravno, lakše ćete se vratiti u formu nakon trudnoće, ako se trudite da ostane u formi i tokom nje. 

S obzirom na to da telo prolazi kroz brojne posturalne promene tokom  trudnoće, vežbe se modifikuju kako trudnoća napreduje. Specifičnost STOTT PILATES® metode je u tome što može da izvrši dodatno individualno prilagođavanje za bilo čije mogućnosti i posturu. Mnoge veźbe po ovom metodu se izvode u poziciji "šake- kolena" koja je idealna za trudnoću, jer pomaźe u rasterećivanju vaših leđa i karličnih mišića, kao i pozicioniranju bebe u poloźaj za lakši porođaj.

Napomena: Gore navedene informacije ne smeju da zamene medicinske savete, te prva i najvažnija stvar koju treba da uradite pre planiranja vašeg pretporodjajnog veźbanja jeste da dobijete odobrenje vašeg lekara. .

...... 

PRENATAL STOTT  PILATES® možete veźbati u mini grupi (3-4 trudnice), individualno ili online (putem unapred snimljenih treninga).  

Cena za PRENATAL STOTT PILATES® treninge u MINI GRUPI - 1 trening 1800 RSD; paket od 8 treninga 12000 RSD

INDIVIDUALNO  - 1 trening 3000 RSD; paket od 8 treninga 20000 RSD

ONlLINE  vežbanje - 3000 RSD  neograničen pristup treninzima na mesečnom nivou. 

 

VEŽBANJE NAKON POROĐAJA

 

Povratak na trening posle porođaja treba da bude lagan i postepen, a pre svega bezbedan. POSTNATAL STOTT PILATES® je specijalan program vežbi namenjen oporavku i jačanju tela nakon porođaja. 

Ovaj program ima za cilj rad na stabilnosti centra tela, korekciji posturalnih promena nastalih tokom trudnoće, saniranju dijastaze, (re)aktivaciji karličnih misića, i tek onda jačanju i oblikovanju celog tela. 

 

PRENATAL I POSTNATAL® treninge vodi Marina Trifunović, kvalifikovani ISP (Injuries and special population) instruktor za vežbanje tokom trudnoće i nakon porođaja.

Informišite se na vreme o dostupnim terminima i zakažite svoj prvi trening na 0604100418.

​​​