VEŽBANJE U TRUDNOĆI

about

Dostupne informacije na temu VEZBANJA U TRUDNOCI mogu biti veoma zbunjujuce, cak i u konfliktu. STOTT PILATES® metoda prati savremene standarde praktikovane u fitnes industriji u pogledu bezbednosti vezbanja tokom trudnoce i smernice koje daju strucne organizacije kao sto su Americki fakultet za akusere i ginekologe i Drustvo akusera i ginekologa Kanade.

Benefiti praktikovanja Prenatal Stott Pilatesa® su brojni. Spoznavanje principa odrzanja neutrala, pravilnog disanja, potpune koncentracije, ucenje postizanja preciznosti i toka kretanja, pomoci ce vam kako tokom trudnoce, tako i tokom porodjaja. 

Vezbanje Stott Pilates®-a u trudnoci ce doprineti jacanju vasih abdominalnih, ledjnih i karlicnih misica, time obezbedjujuci da vasa trudnoca i porodjaj prodju sto je moguce udobnije. Naravno, lakse cete se vratiti u formu nakon trudnoce, ako se trudite da ostane u formi i tokom nje. 

S obzirom na to da telo prolazi kroz brojne posturalne promene tokom  trudnoće, vezbe se modifikuju kako trudnoca napreduje. Specifičnost STOTT PILATES® metode je u tome sto moze da izvrsi dodatno individualno prilagodjavanje za bilo cije mogucnosti i poaturu. Mnoge vezbe po ovom metodu se izvode u poziciji "sake- kolena" koja je idealna za trudnocu, jer pomaze u rasterecivanju vasih ledja i karlicnih misica, kao i pozicioniranju bebe u polozaj za laksi porodjaj.

Napomena: Gore navedene informacije ne smeju da zamene medicinske savete, te peva i najvažnija stvar koju treba da uradite pre planiranja vaseg pretporodjajnog vezbanja jeste da dobijete odobrenje vaseg lekara. .

...... 

PRENATAL Stott Pilates® mozete vezbati u mini grupi (3-4 trudnice), individualno ili online (putem unapred snimljenih treninga).Cena za vezbanje u mini grupi je 1500 rsd za jedan trening. Cena za individualno vezbanje je 3000 rsd za jedan trening (10 000 rsd za 4 treninga, 20 000 rsd za 8 treninga) . Cena za online vezbanje je 3000 rsd za neogranicen pristup na mesecnom nivou. 

 

VEZBANJE NAKON PORODJAJA

 

Povratak na trening posle porodjaja treba da bude lagan i postepen, a pre svega bezbedan. POSTNATAL STOTT PILATES® je specijalan program vezbi namenjen oporavku i jacanju tela nakon porodjaja. 

Ovaj program ima za cilj rad na stabilnosti centra tela, korekciji posturalnih promena nastalih tokom trudnoce, saniranju dijastaze, (re) aktivaciji karlicnih misica, i zatim jacanju i oblikovanju celog tela. 

​​​