INDIVIDUALNO VEŽBANJE

about

 

Individualni treninzi su naša specijlanost i svakako najbolja opcija za vas, bilo da ste početnik ili iskusan vežbač. 

Individualni trening radimo po STOTT PILATES® metodi. To, pre svega, podrazumava PROGRAMIRANJE  treninga na osnovu vaše POSTURALNE ANALIZE, i već na prvom, uvodnom treningu obuku za 5  OSNOVNIH PRINCIPA veźbanja koje kada jednom savladate, možete primenjivati kako u svojoj svakodnevnici, tako i u bilo kojoj daljoj vrsti treninga. 

U individualnom radu koristismo REFORMER, TOWER, CARDIO TRAMP, STABILITY CHAIR i  LADER BARREL, originalne pilates sprave prestiznog kanadskog brenda MERRITHEW,  kao i SPRNGBOARD, TRAMPOLINE i dosta razlicitih rekvizita. 

​Veźbanje na Pilates mašinama (spravama), po ovoj metodi, naziva se STOTT PILATES® MACHINEWORK. Kao takvo, zahteva veoma visok stepen edukovanosti trenera i vaźi za jedan od najbezbednijih i najučinkovitijih metoda veźbanja u svetu. 

 

STOTT PILATES® je najcenjenija internacionalna škola savremenog Pilatesa izgrađena na principima klasičnog učenja i nadograđena novim saznanjima iz teorije treninga i kineziterapije. Naglasak ove metode je na očuvanju prirodnih krivina kičme, stabilizaciji centra tela i ramenog pojasa, neutralnom pozicioniranju zglobova kao i pravilnom disanju.

Balansirajući između mišićne snage i fleksibilnosti, STOTT PILATES® na siguran način popraviće vaše držanje, smanjiti bolove u leđima i tenzije u mišićima karlice. Ovakvim treningom izgradićete telo vitkog mišićnog tonusa, zavidne snage i mobilnosti kao i iznad svega zdravog duha.

Prema specifičnim potrebama polaznika STOTT PILATES® nudi niz prilagođenih programa s različitim stepenima intenziteta.

STOTT PILATES® je namenjen:

  • Muškarcima i ženama nezavisno od njihovih godina i fizičke spremnosti
  • Rekreativcima koje žele da poboljšaju vitalnost kičme i opštu mobilnost tela
  • Sportistima kao prevencija sportskih povreda i poboljšanja sportskih performansi
  • Osobama u rehabilitaciji s ciljem što brže integracije u svakodnevno funkcionisanje kao i podrška u bržem oporavku
  • Trudnicama za brži oporavak nakon porođaja,kao i za unapređenje psihofizičkog stanja za vreme trudnoće.