MatPilates - O PILATESU

logo

O PILATESU

Pilates je program vežbi koji ima za cilj da koriguje posturu i uspostavi mišićni balans. Uči nas pravilnim obrascima disanja i pravilnom držanju tela. Deluje preventivno na bolove u leđima i vratu, a pozitivno utiče i kada je reč o estetici, gracioznosti tela i pokreta.

Kratak video o nastanku Pilates metode vežbanja i njenom tvorcu, Jozefu Pilatesu možete pogledati ovde.

Kakav rezultat dobijate kada redovno vežbate Pilates?

- Koristi je mnogo. Najpre je to zadovoljstvo sobom. Zatim, Pilates vežbama popravljate držanje, osećate se višim, razvijate dugačke mišiće, ali ih ne bildujujete. Ostvarujete punoću pokreta, poboljšavate izdržljivost, koordinaciju, gipkost i fleksibilnost tela i zglobova. Terapijski delujute na bolove i nelagodnost u donjem delu leđa, lopatica i vrata. Pilates vežbe učvršćuju i podmlađuju. Pilates znatno mijenja način na koji koristite, osećate i vidite svoje telo!


Koliko je vremena potrebno da se stekne forma?

- Slogan Jozefa Pilatesa (tvorca Pilates metode) glasi:
“Nakon 10 treninga osetićete razliku na svom telu, nakod 20 treninga videćete razliku na svom telu, a nakon 30 treninga imaćete sasvim novo telo”.
Naravno, ovo se odnosi na vežbanje u malim grupama, uz obrazovanog instruktora. Za brže rezultate, preporuka je Personalni Pilates (privatan čas), gde je instruktor posvećen klijentu u potpunosti, i za njega kreira poseban program vežbi.

Kako održavati formu?

- Tokom vežbanja u MatPilates studiju dobijate dosta korisnih informacija o pokretima, izvođenju vežbi, pravilnom disanju. Nakog nekog vremena, savladaćete principe Pilatesa, postati svesni tela, usvojiti pravilne obrasce disanja i vežbanja. Pilates principi mogu da se primene uvek, pa čak i na poslu. Način na koji sedite, na koji se krećete, kako telo reaguje kada se nađe u stresnoj situaciji, kako dišete, podižete teret… Sve je to ono što možete da naučite na Pilates časovima u našem studiju i što kasnije nastavljate da primenjujete u svakodnevnici. Vodimo se izrekom “Znanje se umnožava kada se deli”, a taj pristup nas, ujedno, izdvaja od drugih.


Ako ne volite gužvu, a kvalitet vam je prioritet, MatPilates studio je pravo mesto za vas.

Pozovite MatPilates na 0113837194 ili 0604442990 i zakažite prvi (probni) čas već danas!

Podelite ovu stranu:

Kopirajt © Kio d.o.o. - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.